Składniki:
- 5 jajek
- 1,5 szklanki cukru
- 3 szklanki mąki + 3 łyżki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka ciepłej wody
- 3 łyżki ciemnego kakao
Do formy wysmarowanej masłem, na środek wlewamy po 2 łyżki białej masy, na to 2 łyżki ciemnej i tak na przemian do wykończenia.
Ja zrobiłam ciasto w dwóch różnych formach. Można zrobić w jednej wtedy będzie wyższe.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170°C przez 50 min. bez termoobiegu.
Po upieczeniu możemy polać je polewą czekoladową.
Polewa czekoladowa:
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 łyżki wody
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki kakao
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz