A teraz przepis:
Składniki:
- 125 g masła
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 3 łyżki śmietany 12 %
- 3 łyżki oleju
- 2,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 500 g truskawek(nie wybierajmy zbyt dużych)
Gotową masę przelewamy do wysmarowanej masłem formy.
Na wierzch układamy truskawki rządkami. Ciasto posypujemy kruszonką.
Kruszonka:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki mąki
Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 100°C, po 15 min. zwiększamy temperaturę do 170°C i tak pieczemy jeszcze przez ok. 50 min.
Smacznego!
Z tego ciasta możecie również zrobić: Ciasto ucierane z jagodami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz