Składniki:
Ciasto:
- 300 g mąki,
- 50 g cukru pudru,
- 2 łyżki ciemnego kakao,
- szczypta soli,
- 150 g masła,
- 3 łyżki zimnej wody.
Zawijamy w folię i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowujemy ciasto.
Wysmarowaną masłem formę wykładamy ciastem, tak żeby dokładnie przylegało do boków. Ciasto nakłówamy widelcem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180°C przez ok. 15 min.
Po upieczeniu wyciągamy tartę i zostawiamy do ostygnięcia.
Masa z gorzkiej czekolady:
- 100 g gorzkiej czekolady,
- 225 g twarogu z wiaderka.
Masę wylewamy na spód tarty.
Teraz przygotowujemy drugą masę.
Masa z białej czekolady:
- 100 g białej czekolady,
- 225 g twarogu z wiaderka,
- szczypta cynamonu.
Masę ostrożnie wylewamy na ciemną masę i delikarnie rozsmarowujemy.
Na koniec dekorujemy czereśniami i wkładamy na pół godziny do lodówki
Smacznego!
Wpadam na solidny kawałek:)
OdpowiedzUsuńSuper! To czekam na Ciebie ;)
UsuńDla mnie najlepsze połączenie - czekolada i czereśnie!
OdpowiedzUsuńJak patrzę na te pyszności to aż mam ochotę iść do kuchni i coś upichcić, pyszności :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszne zestawienie, nic tylko się częstować ;)
OdpowiedzUsuń