środa, 22 lipca 2015

Muffinki z twarogiem i truskawkami

Te muffiny zrobiłam z córeczką kilka tygodni temu. Teraz, kiedy sezon na truskawki się skończył, możemy je zrobić z innymi sezonowymi owocami ;)

Składniki:
  • 2 jajka,
  • 125 g cukru,
  • 80 g miękkiego masła,
  • 200 g mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 20 g jogurtu naturalnego,
  • 100 g twarogu w kostce,
  • sezonowe owoce.
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po trochę masła i miksujemy. Mąkę łączymy z proszkiem i stopniowo wsypujemy do masy wciąż miksując. Wlewamy jogurt. Wszystkie składniki miksujemy przez kilka minut do powstania jednolitej masy. Na koniec dodajemy pokruszony twaróg i miksujemy na małych obrotach.

Masę nakładamy do foremek na muffinki. Na wierzch układamy owoce.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 25 min.

Smacznego!
 
Z dziećmi i dla dzieci

5 komentarzy:

  1. Muffiny i truskawki?
    Zawsze!
    :)

    Dziekuje za udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo idealne dla mnie, pyszne są muffinki z twarogiem :) teraz super będą np. z brzoskwiniami :)

    OdpowiedzUsuń