Składniki:
Ciasto kakaowe:
- 3 szklanki mąki,
- 5 dag kakao,
- 1,5 szklanki cukru pudru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 30 dag margaryny,
- 3 żółtka,
- 1 całe jajko,
- 4 łyżki śmietany 18%.
Masa serowa:
- 1 kg twarogu w wiadereczku
- 5 jajek
- cukier (według uznania, kto lubi bardziej lub mniej słodki; ja dałam 20 dag)
- 1 opakowanie budyniu wanilowego lub śmietankowego; ewentualnie zamiast budyniu można dodać "Serfix" wtedy jest bardziej puszysta
Ciasto podzielić na dwie równe części. Wałkować na rozmiar blachy. Przełożyć masą serową.
Piec w temp. 180°C ok. 1 godziny.
Kiedy ciasto już ostygnie możemy polać je polewą czekoladową.
Polewa czekoladowa:
- 1 szklanka cukru pudru,
- 1 łyżka masła,
- 3 łyżki gorącej wody,
- 2 łyżki kakao.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz