Składniki:
- 200 g masła
- 1,5 szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
- 4 łyżki wody
- 4 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Do czekoladowej masy dodajemy na przemian ubite białka i mąkę z proszkiem, wszystko delikatnie i dokładnie mieszając, aż do połączenia się składników.
Gotową masę przelewamy do formy (ja miałam 24x24)...
i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180°C. Pieczemy przez 40 min bez termoobiegu.
Ciasto pozostawiamy do ostygnięcia.
Możemy je polać polewą czekoladową.
Polewa:
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki gorącej wody
- 3 łyżki kakao
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz