Przepis na dziś to muffinki cytrynowo-czekoladowe ;)
Składniki:
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 150 g masła
- 250 ml kefiru
- 2 jajka
- 150 g cukru
- 1 łyżka startej skórki z cytryny
- 1 czubata łyżka kakao
Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy startą skórkę z cytryny, a do drugiej kakao. I oczywiście jedną i drugą mieszamy ;)
Przygotowujemy formę na muffinki, wkładamy do niej papilotki. Nakładamy do nich po jednej łyżce ciemnej masy na spód, a na nią jedną łyżkę jasnej masy.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C. Pieczemy przez 30 min. bez termoobiegu.
Po upieczeniu możemy je polać polewą i udekorować.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz