Składniki:
- 300 g mąki,
- 50 g cukru pudru,
- 2 łyżki ciemnego kakao,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 150 g masła,
- 3 łyżki zimnej wody.
Podsypujemy stolnicę mąką i wałkujemy ciasto na grubość ok. 4mm.
Wysmarowane masłem foremki wykładamy ciastem, tak żeby dokładnie przylegało do boków. Wstawiamy je do lodówki na ok. 1 godzinę.
Po tym czasie wkładamy je do piekarnika. Pieczemy z termoobiegiem w 180°C przez ok. 15 min.
Po upieczeniu babeczki wyciągamy z foremek i pozostawiamy do ostygnięcia.
Wychodzi 20 babeczek.
Krem:
- 200 g białej czekolady,
- 400 g jogurtu greckiego.
Gotowy krem nakładamy do babeczek, po niecałe 2 łyżki.
Na koniec dodajemy ulubione owoce. Odstawiamy babeczki na jakiś czas w chłodne miejsce, aby krem trochę zgęstniał.
Smacznego!
Wspaniałe te babeczki z kremem z białej czekolady ,muszą być bardzo smacznie
OdpowiedzUsuńPyszności )
Zachwycające maleństwa :)
OdpowiedzUsuńHehe ;) Dzięki :)
Usuń