Składniki:
(na 16 muffinek)
- 300 g mąki pszennej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- 160 g cukru,
- 40 g wiórków kokosowych,
- 2 jajka,
- 20 ml oleju,
- starta skórka z dużej pomarańczy,
- 250 ml mleka kokosowego.
- biała polewa,
- starta skórka pomarańczowa i wiórki kokosowe do dekoracji.
Gotową masę nakładamy do foremek, po 2 łyżki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez ok. 23 min.
Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika.
Polewamy polewą z białej czekolady i posypujemy startą skórką pomarańczową i wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
Będę robić w wersji wegańskiej, muszą być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa wegańskiej wersji, więc czekam na Twój przepis ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają fantastycznie, od razu chcę się sięgnąć po jedną muffinkę :D
OdpowiedzUsuńAle fajniutkie :)
OdpowiedzUsuńBabeczki prezentują się okazale, muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuń